Need to know more...

Veelgestelde vragen

Onderstaand hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Mocht je nog iets missen en meer willen weten neem dan gerust contact met ons op! Dit kan via de onze chat, maar ook door een bericht te sturen aan bart@rockstars.nl of priscilla@rockstars.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 073-615 777.

Heb ik inspraak in de projecten die ik doe en eventuele verleningen?

Binnen Rockstars IT geloven we erin dat door jullie in charge te laten bij het kiezen van een project, dit altijd ten goede komt van de output (resultaat, werkplezier, productiviteit etc.). Omdat we samen “ondernemen” zullen we altijd het gesprek met je aan gaan om je keuze aan te horen of samen de balans op te maken. Dit geldt niet alleen in de keuze van een project, maar ook in een eventuele verlening. Houdt er bij een verlenging wel rekening mee dat we circa 4 weken nodig hebben om een nieuw project voor je te faciliteren.

Wat betaal ik allemaal uit mijn 70%?

Uit de 70% betaal je jouw eigen “vaste” loon, werkgeverslasten, externe opleidingskosten/certificeringen, vervoerskosten en kosten als een laptop, tablet of telefoon. Komen deze kosten lager uit dan het door jou verdiende deel, dan wordt dit uitgekeerd in de vorm van jouw variabele bonus. Hieronder volgt een voorbeeldje:

Rockstar Mick was afgelopen jaar goed voor een inzet van 1.800 uur tegen een gemiddeld uurtarief van 70 euro. Hiermee heeft hij een omzet gerealiseerd van € 126.000,00. Van dit bedrag gaat 30% naar Rockstars IT voor de kosten (personeel, pand, overhead etc.) die ze maken en hun inspanningen op het gebied van sales, relatiebeheer, coaching, administratie, kredietbeheer etc. Dit betekent dat Rockstar Mick € 88.200,00 overhoudt, waar bovengenoemde kosten van afgetrokken worden in aanloop naar zijn bruto variabele beloning voor zijn omzet.

Omzet x 70%

€ 88.200

Bruto jaarloon
€ 41.472
Werkgeverslasten
€ 9.728
Reis-, opleidings- en overige kosten
€ 10.944
Jaarbonus (bruto/bruto)
€ 26.056

Van deze € 26.056,00 dient Rockstars IT een deel in te houden dat gezien wordt als werkgeverslasten (indicatie 10%) over jouw bruto bonus.

Wat doen jullie voor die 30%?

Als agency helpen wij jou optimaal te profileren richting de arbeidsmarkt om eindelijk projecten te kunnen zoeken die aansluiten bij jouw ambities, expertise en natuurlijk interesse(s). Daarnaast blijven we als agency natuurlijk altijd goed betrokken om je voortgang en ontwikkeling te monitoren. We zullen daarbij altijd het gesprek met je blijven aangaan om te kijken of we jouw professionele vaardigheden naar een hoger plan kunnen trekken evenals jouw marktwaarde. Hier worden we natuurlijk beiden beter van. We bieden hiervoor een breed palet van trainingsmogelijkheden aan, geselecteerd op basis van het jarenlang trainen van de IT doelgroep.

Verder ontzorgen we jullie zo veel mogelijk. Dit kan gaan over het faciliteren van een auto of telefoon tot aan het borgen dat jouw facturen betaald worden. Zo kun je lekker bezig zijn met waar je hart ligt en waar je goed in bent.

We vinden het daarnaast ook erg belangrijk dat je kunt leren van elkaar, in de breedste zin van het woord, daarom organiseren we naast super vette social events ook de nodige kennisevents en project-X.

Tot slot dragen wij natuurlijk het risico dat wanneer je op de “bank” zit of ziek bent, doordat we je loon maandelijks netjes uitkeren.

Wat als ik langdurig ziek word?

Dat vinden wij net zo erg als jij, waardoor we altijd zullen kijken of we iets voor jou kunnen betekenen. In vergelijking met een ZZP’er hoef je je als Rockstars echter geen zorgen te maken dat je in de problemen komt met je verplichtingen ten aanzien van de huur of hypotheek. Naar de praktische afspraken die we maken in geval van langdurige ziekte, kun je altijd vragen bij de Rockstars-agency.

Bouw ik pensioen op?

Ja, je bouwt na je proeftijd van 2 maanden automatisch pensioen op. Je bouwt dit pensioen op bij Delta lloyd. De kosten hiervan worden door een Rockstar gedragen in enerzijds het salaris (werknemersbijdrage) en anderzijds in de bonusberekening (werkgeversdeel zit in werkgeverslasten salaris). Mocht dit verder nog vragen oproepen of mocht je meer informatie willen ontvangen, dan hebben we hier uitgebreide brochures van.

Kan ik gebruik maken van een lease-auto?

Natuurlijk kun je via Rockstars gebruik maken van een lease-auto. We hebben hier ook een mooi reglement voor opgesteld, zodat je kunt kiezen uit de auto die het beste bij je past. We horen jullie nu al denken, hoe is het dan geregeld met de kosten voor de lease-auto? Hierin heb je te maken met een drietal kosten, namelijk bijtelling, leaseprijs en brandstof. De mogelijkheden zijn flink uitgebreid dus vraag ons gerust hoe we dit het beste voor jou kunnen regelen.

Kan ik me collectief verzekeren?

Uiteraard, we zijn als Rockstars IT aangesloten bij CZ, waar je gebruik kan maken van de collectieve zorgverzekering. We kunnen nu wel gaan uitweiden wat er allemaal in deze zorgverzekering zit, maar het is veel makkelijker om hier de digitale brochure van op te vragen.

Hoe lang duurt een project?

Opdrachten variëren qua duur. Wel spreken we een minimum periode af van drie maanden, om ervoor te zorgen dat je ook de tijd krijgt om je in te werken en meerwaarde te creëren. De periodes van projecten variëren tussen de 3 maanden en circa 18 maanden. Bij eventuele verlengingen wordt natuurlijk ruimschoots van te voren gevraagd in hoeverre je hiervoor open staat.

Zie ik de andere IT - rockstars?

Regelmatig organiseren we verschillende social- en kennisevents. Hierbij kun je denken aan een bezoek aan de Gamescom, BBQ’s, Kartevents maar ook vette kennisevents in samenwerking met Google of ons eigen Project-X. Daarnaast bestaat natuurlijk ook de kans dat je samen met een van je mede- IT – Rockstars gaat rocken bij dezelfde opdrachtgever. Tot slot stimuleren we ook bijeenkomsten geïnitieerd door onze eigen IT – Rockstars, met een variërende agenda.